Kako vedeti, katera velikost srajce je prava?

A
A

Preverimo dolžino rokava srajce

 

Rokav srajce mora pogledati izpod rokava suknjiča približno 1 cm. Rokav srajce z dvojno manšeto je daljši za okrog 2,5 cm, da pokuka izpod rokava suknjiča tudi manšetni gumb. Srajca z dvojno manšeto je primernejša za slovesne in posebne poslovne priložnosti. Rokav suknjiča mora biti dovolj širok, da se ne zatika ob dvojno manšeto in tako ne leze navzgor ter da se rokav srajce ne skriva v rokavu suknjiča.

 

Preberi tudi “Kako pravilno zlikati srajco”

Kakšna je prava dolžina srajce?

 

Nekje velja nepisano pravilo, da bi morala biti srajca od pasu hlač daljša vsaj za 20 do 25 centimetrov. Če bo srajca prekratka potem vam, bo zlezla izza hlač. Če pa je predolga, pa se vam bo v hlačah nabralo preveč tkanine in bo delovalo zelo neestetsko.

Ali je srajca s kratkimi rokavi primerna?

 

Vsi vemo, da srajci s kratkimi rokavi enostavno nekaj manjka. To je kos tkanine. Kar pa se lahko zgodi najslabše pa je to, da celo nekateri moški nosijo kravate k srajci s kratkimi rokavi. Enostavno kravata ne more in ne sme nadomestiti odrezanega kosa srajce. Prav tako takšna kombinacija deluje zelo ne profesionalno. Če takega strogega poslovnega videza ne potrebujete ali se ne počutite najbolje v srajci s kratkimi rokavi jo nadomestite raje s polo majico. Če pa kljub vsemu obožujete srajce, pa priporočamo, da kupite srajce z dolgimi rokavi in le te, če vam je prevroče pravilno zavihate. Rokave dolge srajce zavihajte vsaj dva krat.

 

Sledite nam na družabnih omrežjih FB / IG

Kakšen mora biti obseg ovratnika?

 

Pri nakupu nove srajce mora biti ovratnik seveda dovolj velik. Da lahko med vašim vratom in ovratnikom zdrsneta dva prsta, in sicer ob vratu in ne pravokotno na ovratnik. Po tretjem pranju vaše nove srajce velja to pravilo samo za en prst. Kljub temu da se po nekaj pranjih srajca zna nekoliko skrčiti. Priporočamo, da zaradi tega ne kupujete prevelikih srajc. Saj so lahko razlike med pranjem in po pranju minimalne.

 

Prijavi se na e-novice in prejmi poseben popust na prvi nakup v naši spletni trgovini.

Meni x